PSV Eindhoven – Dortmund: 02

SKbookmaker
20 februára, 2024
27 Zobrazenia

Náš tip: PSV Eindhoven – Dortmund: 02

20.02.2024 21:00

Peter Bosz vydržal na lavičke Dortmundu v roku 2017 iba pol roka, kým ho predstavitelia BVB vyhodili. Väz mu vtedy okrem iného zlomilo neúspešné účinkovanie v skupinovej fáze Ligy majstrov, kde Borussia pod jeho vedením nevyhrala ani jeden zo šiestich zápasov. V PSV, kam prišiel vlani v júli, je to iný príbeh a štatisticky ide o jeho najúspešnejšie trénerské pôsobisko.

V Eindhovene doteraz odtrénoval 35 zápasov s impozantnou bilanciou 27-6-2 a skóre 96:27! Po tom, čo PSV trikrát za sebou skončil v holandskej Eredivisie na druhom mieste, vyrovnal svoj najlepší štart do sezóny so 17 výhrami a pred druhým Feyenoordom má desaťbodový náskok. Tím sa prebojoval aj do skupinovej fázy Ligy majstrov, do ktorej vstúpil so štvorgólovým náskokom na Arsenal. Zo zápasov so Sevillou a Lensom si odniesli po štyri body, čo im stačilo na postup do osemfinále, v ktorom má PSV takisto istotu.

Postupový optimizmus panuje aj v Dortmunde, ktorý vyhral skupinu smrti a nechal za sebou PSG, Newcastle a AC Miláno. Podobne ako PSV prehral svoj prvý zápas na pôde parížskeho favorita, ale potom bodoval vo všetkých svojich zápasoch a tri z nich vyhral. Každopádne BVB nemá takú pohodu ako PSV. Po tom, čo Borussia po návrate niekoľkých opôr do zostavy ľahko zdolala Freiburg 3:0, hrala vo Wolfsburgu 1:1 a druhýkrát v posledných troch bundesligových kolách remizovala. Jej náskok na poslednom postupovom mieste do Ligy majstrov pred Lipskom sa scvrkol na jeden bod.

BVB však stále nie je kompletné, Sebastien Haller sa vrátil z Afrického pohára národov ako národný hrdina Pobrežia Slonoviny, lenže tiež zranený. Chýbať bude aj Donyell Malen, ktorý si pred tromi rokmi vystrieľal angažmán v Dortmunde práve v PSV. V útoku dostane šancu Jadon Sancho, ktorý vypadol z Manchestru United a v januári odišiel na polročné hosťovanie bez opcie späť do Borussie. V novom pôsobisku stále márne hľadá svoju niekdajšiu formu, keď v piatich štartoch zaznamenal jedinú asistenciu.

Na čo vsadiť:

Oba tímy vsádzajú na útok, pričom PSV dokáže na svojom štadióne postaviť aj silnejších súperov. Dortmund však v skupine preukázal mimoriadnu odolnosť, keď vyhral v Miláne a Newcastli a neprehrá ani v Eindhovene.

Dôvera:

7/10

Odporúčaná stávková kancelária pre túto stávku:

WAZAMBAStavte si na Wazamba so 100% bonusom na váš prvý vklad!
Autor SKbookmaker