Holandsko – Anglicko: každý tím naďalej strieľa góly/UN

SKbookmaker
9 júla, 2024
16 Zobrazenia

Naša predpoveď: Holandsko – Anglicko: každý tím strelí ďalšie góly/UN

10.07.2024 21:00

Anglicko je tretíkrát z posledných štyroch veľkých turnajov v semifinále, ale tým sa zoznam pozitív jeho účinkovania na tohtoročnom Eure končí. Albión a najmä tréner Gareth Southgate čelia kritike za nevýrazné výkony a zachrániť ich môže len titul. V semifinále nastúpia proti ofenzívne ladeným Holanďanom, ktorí postúpili do semifinále majstrovstiev Európy napriek (pod)priemernej obrane.

Angličania sú podobný prípad ako Francúzsko, ale na rozdiel od Francúzska občas ukážu záblesky svojho obrovského potenciálu. Zo šedi však vystúpili len vtedy, keď im išlo o veľa, a to len nakrátko. V osemfinále proti Slovensku (2:1 pp) odvrátili vyradenie gólom Bellinghama v poslednej minúte nadstaveného času a vo štvrťfinále proti Švajčiarsku (1:1, 5:3 na penalty) zapli na vyššie obrátky, keď v 75. minúte inkasovali a Saka o päť minút neskôr vyrovnal.

Inak slabý výkon od najdrahšieho tímu turnaja. Southgate nedokáže z hráčov, ktorí žiaria v najlepších kluboch sveta, zostaviť fungujúci tím, hrajú hlboko pod svoje možnosti. Foden je tieňom najlepšieho hráča Premier League, Kane je platnejší vo vlastnom bránení, Bellingham unikol trestu za obscénne gesto pri oslave gólu proti Slovensku. Celkovo sa Anglicku v Nemecku darilo oveľa menej, než sa očakávalo. Paradoxne to však môže stačiť na finále, pričom Holandsko je pre Albion hrateľným súperom.

Oranjes strelili na šampionáte deväť gólov, dva proti Poľsku (2:1) a tri v osemfinále proti priemernému Rumunsku (3:0), pre ktoré bol už len postup zo skupiny veľkým úspechom. Do semifinále ich potom posunul patriarcha Müldüra, pričom zápas proti Turecku (2:1) odhalil ich slabiny v obrane. Opäť inkasovali po rohovom kope, čo je ich večný problém, a v závere s veľkým šťastím odolali tlaku, pričom Turci sa dostávali do príliš ľahkých šancí. Holanďania majú väčšiu silu v ofenzíve, pričom najmä Gakpa je na turnaji vo výbornej forme, strelil tri góly a prispel aj k postupu do semifinále. Veľké nebezpečenstvo hrozí od žolíka Weghorsta.

Na čo vsadiť:

Anglicko je papierovým favoritom zápasu, ale v prvom zápase proti Srbsku vyhralo až po 90 minútach. V každom prípade si môžete staviť na to, že oba tímy skórujú, čo sa stalo v piatich z posledných šiestich zápasov.

Dôvera:

6/10

Odporúčaná stávková kancelária pre túto stávku:

22BETStavte si na 22bet so 100% bonusom na váš prvý vklad!
Autor SKbookmaker