Roland Garros – muži: celkovo Ruud Casper 1-2

SKbookmaker
25 mája, 2024
19 Zobrazenia

Náš tip: Roland Garros – muži: celkovo Ruud Casper 1-2

26.05.2024 11:15

Blížiaci sa ročník Roland Garros sľubuje v mužskej časti zaujímavé divadlo, keďže na trón sa pozerá viac hráčov ako kedykoľvek predtým.

Najväčším favoritom na zisk titulu je podľa kurzov Carlos Alcaraz. Svetová trojka je výborným antukárom, ale veľmi dobrý je aj na iných povrchoch. Na výrazný úspech v Paríži však stále čaká, na konte má len jedno semifinále z roku 2023. Ani tento rok nie je úplne na vrchole, počas apríla a mája odohral len jeden turnaj v Madride, kde skončil vo štvrťfinále na rakete Rubleva. Forma dvadsaťjedenročného tenistu je tak málo čitateľná, každopádne by mal byť v najlepšej osmičke bez väčších problémov.

Problémy má aj jeho úhlavný rival Novak Djokovič. Trojnásobný víťaz French Open a obhajca titulu z minulého roka odohral solídne Monte Carlo, kde v semifinále podľahol Ruudovi, ale potom vyhorel na antuke v Ríme, a tak sa rozhodol ešte si zahrať v Ženeve. V tejto fáze sezóny má Djokovič na konte už päť prehier, čo je v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi, keď za celú sezónu prehral len osemkrát (2023, 2022), resp. sedemkrát (2021, 2020), pomerne veľa.

Jannik Sinner mal pred svojím druhým grandslamom sezóny aj zdravotné problémy. Taliansky supertalent stihol odohrať Monte Carlo, ale z Madridu musel odstúpiť (zranenie bedrového kĺbu). Následne spomenul, že na French Open bude hrať len v prípade, že bude stopercentne zdravý, avšak je možné, že bude chýbať na súpiske. V Paríži má momentálne bilanciu 11-4, jeho najlepším doterajším vystúpením bolo štvrťfinále (2-krát).

Karty môže zamiešať aj Alexander Zverev, ktorý ovládol turnaj v Ríme. Je pravda, že pri ceste za trofejou nemusel poraziť žiadne veľké mená, na druhej strane Čilania Tabilo a Jarry sú výborní antukári, ani Fritz nie je ľahký súper. To bude tento rok platiť aj o Zverevovi, takmer dvojmetrové rozpätie rúk s raketou a chladnejšia hlava s pribúdajúcim vekom.

Na turnaji sa predstaví aj Rafael Nadal, pre ktorého to bude posledné vystúpenie na turnaji, ktorý ovládol 14-krát, naposledy v roku 2022. Španielska legenda sa snažila pripraviť na turnaj svojho srdca, ale výsledky neboli ideálne. V Barcelone sa dostal len do druhého kola, v Madride vypadol s Lehečkou v osemfinále, v Ríme nestačil na Hurkacza, výsledok 1:6, 3:6 bol potom veľkým varovaním.

Každopádne Casper Ruud môže dúfať v dobré umiestnenie. Nórsky tenista sa dvakrát za sebou dostal do finále French Open, ale v oboch prípadoch prehral v troch setoch so svetovými tenisovými veľmocami (Djokovič, Nadal). Aj tento rok by mal byť Severan schopný zdolať najväčších favoritov, dominoval na antuke v Barcelone, kde dokázal poraziť ďalšieho elitného antukára Tsitsipasa. Ruud bude opäť čiernym koňom turnaja a pokojne môže pomýšľať na tretie finále za sebou.

Na čo vsadiť:

Ruud sa dvakrát po sebe dostal do finále Roland Garros a tento rok má solídnu formu aj na antuke. Nór bude čiernym koňom turnaja a mohol by sa opäť dostať do finále.

Dôvera:

5/10

Odporúčaná stávková kancelária pre túto stávku:

22BETStavte si na 22bet so 100% bonusom na váš prvý vklad!
Autor SKbookmaker